Yapay Zeka ile Deepfake tehdidi büyüyor

İSTANBUL (İGFA) – Yapay zeka teknolojisinin hızla ilerlemesiyle birlikte eğitim, sağlık ve finans gibi sektörlerde önemli gelişmeler yaşanmaktadır. Bu teknoloji, işleri kolaylaştırdığı gibi dijital dünyada da büyük değişiklikler yapmaktadır.

Dijital Pazarlama Okulu Kurucusu Yasin Kaplan, yapay zeka algoritmalarıyla oluşturulan deepfake içeriklerinin sosyal medya ve dijital platformlarda ciddi bir tehdit oluşturduğunu belirtti. Özellikle kişisel verileri analiz ederek sahte içerikler üreten kötü niyetli kişilerin, bu teknolojiyi kullanarak dolandırıcılık yapabildiğini vurguladı.

Deepfake içeriklerini ayırt etmenin bazı ipuçları olduğunu belirten Kaplan, insan davranışlarındaki anormal özelliklerin, ses ve görüntü uyumsuzluklarının, abartılı mükemmellik gösteren içeriklerin yapay zeka ürünü olabileceğini ifade etti. Ayrıca, sahte içeriklerin etkisini azaltmak için içeriklerdeki ışık ve gölge detaylarına da dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Aynı zamanda Kaplan, özellikle 40-75 yaş arası insanların bu tür dolandırıcılıklara karşı daha savunmasız olduklarını belirterek, genç nesilin yanı sıra bu yaş aralığındaki bireylerin de bilinçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Related Posts

Dünya merakla bekliyor: Sovyet uydusunun hangi ülkeye düşeceği belli oldu

Kontrolden çıkan bir Sovyet uzay aracı Pazar sabahı Dünya’ya çarpmaya hazırlanıyor. Hangi ülkeler risk altında ve Türkiye bu listede yer alıyor mu diye merakla beklenirken uydunun hangi ülkeye düşeceği belli oldu. İşte detaylar…

Sonsuz enerjiye dev adım! Tarihi füzyon başarısı

Fransa, nükleer füzyon teknolojisinde çığır açan bir başarıya imza attı. Fransız Alternatif Enerjiler ve Atom Enerjisi Komisyonu’nun (CEA) yönetimindeki WEST (Tungsten Environment in Steady-state Tokamak) reaktörü, 50 milyon derecelik süper sıcak …

Geleneksel Türk Okçuluğu Şampiyonası’nda ödüller sahiplerini buldu

Sakarya’nın Karasu ilçesinde bu yıl ikinci kez düzenlenen Geleneksel Türk Okçuluğu Şampiyonası, nefes kesen mücadelelere sahne oldu. Üniversite öğrencilerinin kıyasıya yarıştığı şampiyonada dereceye giren sporculara ilçe protokolü tarafından ödülleri takdim edildi.

Kayıp tektonik levha yeniden ortaya çıkıyor…

Utrecht Üniversitesi’nden jeologlar, on yılı aşkın süredir varlığı öngörülen “Pontus Plakası” adı verilen dev tektonik levhayı, manto tabakasındaki sıcaklık anomalileri ve geniş saha verilerini birleştirerek dijital ortamda yeniden ayağa kaldırdı.

Android akıllı telefon kullanıcıları artık basit bir güncellemeyle SMS reklamlarından kurtulabilecek

Google Mesajlar’a “Abonelikten Çık” düğmesi geldi. İstenmeyen tanıtım SMS’leri artık son bulacak.

Araştırma sonuçları yayımlandı: Bebeklerin ilk adımında genetik ve çevre etkisi

Yeni bir araştırma, bebeklerin ilk adımlarını ne zaman attığının sadece çevresel koşullara değil, aynı zamanda genetik mirasa da bağlı olduğunu ortaya koydu. Çalışmaya göre bebeklerin 9 ila 15 ay arasında yürümeye başlamasında hem genetik hem çevresel etkenler birlikte rol oynuyor.