Türkiye’nin elektrikli otomobilde 2030 hedefi şaşırttı!

Enerji Terminali Programı’nda Elektrikli Ulaşımın Geleceği Tartışıldı

Enerji Terminali Programı’na konuk olan Pınar, elektrikli araçların yaygınlaşması ve sektörün geleceği hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Pınar, e-mobilite trendinin aslında yenilik olmadığını belirterek, “Henry Ford’un ilk ticari aracının piyasaya sürülmesiyle birlikte elektrikli araçların varlığı başlamıştı. Elektrikli araçlar yeni bir teknoloji değil, aslında. Ancak o dönem fosil yakıtların verimliliği elektrikli araçları geri plana itti. Ford’un elektrikli araç birimini yöneten Thomas Alva Edison ve Ford’un eşi elektrikli araç kullanıyor. Bu da gösteriyor ki e-mobilite geçmişten bugüne önemli bir konudur.” dedi.

Batarya teknolojilerindeki gelişmelerin ardından 2010’lardan sonra büyük bir elektrikli araç furyasının başladığına dikkat çeken Pınar, bunun sektörde büyük bir değişimi beraberinde getirdiğini vurguladı.

Elektrikli araçların ulaşımda sunduğu farklı teknolojilerle ilgili konuşan Pınar, “Elektrikli araçlar sayesinde artık bir bilgisayarın sahibi oluyorsunuz. Yenilenebilir enerji ve sürdürülebilirlik sayesinde çevreye duyarlı bir ulaşım sistemine geçiş yapıyoruz. Karbon ayak izini azaltma konusundaki çabalarımız da bu noktada önemli bir rol oynuyor.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

– Elektrikli Araçların Geleceği Ve Talep Artışı

Türkiye’de enerji ithalatının faturasının son 20 yılda 1 trilyon doları aştığını belirten Pınar, sürdürülebilirlik ve e-mobilite konusundaki stratejik planlamalara ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Elektrikli araç sayısının özellikle yerli üretimin artmasıyla 220 binden fazlaya yükseldiğine işaret eden Pınar, “Türkiye’de e-mobilite sadece bir ulaşım biçimi değil, aynı zamanda bir yaşam tarzı haline geliyor. Şu anda ülkemizdeki toplam araçların yüzde 1’i elektrikli araçlardan oluşuyor. Ancak 2030 yılına gelindiğinde satılacak araçların yüzde 60’ının elektrikli olacağını öngörüyoruz.” şeklinde konuştu.

Pınar, elektrikli araçlara talebin artarak devam ettiğini belirterek, Çin, Avrupa ve ABD’nin bu alanda öncü olduğunu dile getirdi. Türkiye’de de elektrikli araç kullanımını teşvik etmek için altyapı çalışmalarının önemli olduğunu söyledi.

– Elektrikli Araçların Geleceği: Menzil ve Teknoloji

Batarya teknolojilerindeki gelişmelerin menzil ve şarj süreleri konusunda umut verici olduğunu belirten Pınar, şunları söyledi: “Elektrikli araçlar şu anda 400 ile 600 kilometre arasında menzile sahip ve hızlı şarj imkanıyla yarım saatte enerji alabiliyor. Laboratuvar çalışmalarında bin kilometrenin üzerinde menzil sağlayabilecek teknolojiler geliştiriliyor. Güvenlik ve sağlık konusunda da elektrikli araçlar diğer ekipmanlarla aynı standartlara sahip.”

Pınar, elektrikli araçların kullanımında güvenlik ve şarj altyapısının önemli olduğunu belirterek, ülkemizdeki teşviklerin ve önlemlerin önemini vurguladı.

Toplu taşıma alanında da alternatif enerji kaynaklarının kullanımının arttığını ifade eden Pınar, Türkiye’deki elektrikli otobüslerin sayısının arttığını ve belediyelerin bu alanda önemli adımlar attığını belirtti.

Kurban Bayramı’nda elektrikli araçlarla seyahat edecek vatandaşlara önerilerde bulunan Pınar, “Şarj istasyonlarına erken ulaşarak yolculuğunuzu planlayın. Elektrikli araçlar en verimli hızda çalışırken 110 ila 90 km/h hız arasında performans gösteriyor. Alternatif rotalar deneyerek keyifli bir seyahat deneyimi yaşayabilirsiniz.” şeklinde tavsiyelerde bulundu.

Related Posts

Arzum darboğaza girdi! Milyonlarca lira borç aldı

Ev aletlerinde mutfakların en çok tercih edilen markaları arasında yer alan Arzum 51 milyon TL borç aldı.

Bakan Bayraktar duyurdu: Toplam kurulu gücümüz yüzde 30’u aştı

Bakan Bayraktar, “22 Haziran Dünya Yenilenebilir Enerji Günü” nedeniyle sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Bayraktar, “Türkiye olarak rüzgar ve güneşte toplam kurulu gücümüz yüzde 30’u aştı. Tüm hanelerin elektrik ihtiyacını sadece bu iki …

Pegasus, THY ve Ajet uçakları mahsur kaldı

İsrail’in İran’a yönelik saldırısıyla başlayan gerilim bölgedeki hava trafiğini felç etti. İran ve Irak hava sahalarının sivil uçuşlara kapatılması sonucu, Türk havayolu şirketlerine ait toplam 11 uçağın bu ülkelerde kaldığı açıklandı. BAKAN’DAN …

İspanyol şirketle ilgilendiği iddia edilmişti: THY’den açıklama geldi

İspanyol şirketle ilgilendiği iddia edilmişti: THY’den açıklama geldi

Mahkeme 3 ay süre vermişti! Ünlü nakliye firması resmen iflas etti!

Daha önce konkordato ilan eden Konya merkezli nakliye firması Cüşen Nakliyat iflas etti.

Çalışanlar dikkat! Kıdem tazminatında tavan tutar değişiyor: İşte beklentiler

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren kıdem tazminatı tavanı değişiyor. İşten ayrılırken çalışanların güvencesi olan kıdem tazminatlarında tavan tutar memur maaşlarına gelecek zamma göre belirleniyor. Memur maaşlarına zam için 2 haftadan az süre kaldı. Peki kıdem tazminatı tavanı ne kadar artar? İşte beklentiler…