“Türkiye-Birleşik Krallık Bilim ve İnovasyon Haftası” Kocaeli’de başladı

Kocaeli, Türkiye ve Birleşik Krallık Arasındaki Bilimsel İşbirliği Güçleniyor

Kocaeli, Türkiye ve Birleşik Krallık arasındaki bilimsel ve teknolojik işbirliğini güçlendirmek amacıyla düzenlenen “Türkiye-Birleşik Krallık Bilim ve İnovasyon Haftası” etkinliğine ev sahipliği yapıyor.

Etkinliğin TÜBİTAK Gebze Kampüsü’nde başlayan program kapsamında, Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi Jill Morris ile TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Orhan Aydın eş başkanlığını üstlendiği “Türkiye-Birleşik Krallık Bilim Komisyonu Toplantısı” gerçekleştirildi.

Yapılan konuşmada, iki ülke arasındaki bilimsel ortaklıkların önemiyle ilgili vurgu yapılarak, bu etkinliğin gelecekteki işbirlikleri için yeni fırsatlar yaratacağı belirtildi.

Bilim Komisyonu’nda yapılan toplantıda, yapay zeka, kuantum teknolojileri, bilişim, biyoteknoloji, yarı iletkenler ve sürdürülebilir enerji gibi alanlarda ortak projeler teşvik edileceği açıklandı.

Bu hafta boyunca gerçekleşecek etkinliklerde, bilim ve inovasyon işbirliklerinin yüceltilmesi ve yeni ortaklıkların kurulması hedeflenmekte olup, araştırmacılar ve yetkililer Türkiye’nin ileri araştırma altyapılarını ziyaret edecekler.

Ufuk 2020 ve Ufuk Avrupa gibi Avrupa Birliği çerçeve programları kapsamında da çalışmalar yürütülen iki ülke arasındaki işbirliği, bu etkinlik ve Bilim Komisyonu aracılığıyla daha da derinleşerek güçlenecek.

Etkinlik boyunca küresel zorlukların çözümünde uluslararası işbirliğinin önemi, fonlama programlarında iyi uygulama örnekleri, Türkiye-Birleşik Krallık arasındaki işbirliği fırsatları gibi konular ele alınacak. (AA)

Related Posts

Dünya merakla bekliyor: Sovyet uydusunun hangi ülkeye düşeceği belli oldu

Kontrolden çıkan bir Sovyet uzay aracı Pazar sabahı Dünya’ya çarpmaya hazırlanıyor. Hangi ülkeler risk altında ve Türkiye bu listede yer alıyor mu diye merakla beklenirken uydunun hangi ülkeye düşeceği belli oldu. İşte detaylar…

Sonsuz enerjiye dev adım! Tarihi füzyon başarısı

Fransa, nükleer füzyon teknolojisinde çığır açan bir başarıya imza attı. Fransız Alternatif Enerjiler ve Atom Enerjisi Komisyonu’nun (CEA) yönetimindeki WEST (Tungsten Environment in Steady-state Tokamak) reaktörü, 50 milyon derecelik süper sıcak …

Geleneksel Türk Okçuluğu Şampiyonası’nda ödüller sahiplerini buldu

Sakarya’nın Karasu ilçesinde bu yıl ikinci kez düzenlenen Geleneksel Türk Okçuluğu Şampiyonası, nefes kesen mücadelelere sahne oldu. Üniversite öğrencilerinin kıyasıya yarıştığı şampiyonada dereceye giren sporculara ilçe protokolü tarafından ödülleri takdim edildi.

Kayıp tektonik levha yeniden ortaya çıkıyor…

Utrecht Üniversitesi’nden jeologlar, on yılı aşkın süredir varlığı öngörülen “Pontus Plakası” adı verilen dev tektonik levhayı, manto tabakasındaki sıcaklık anomalileri ve geniş saha verilerini birleştirerek dijital ortamda yeniden ayağa kaldırdı.

Android akıllı telefon kullanıcıları artık basit bir güncellemeyle SMS reklamlarından kurtulabilecek

Google Mesajlar’a “Abonelikten Çık” düğmesi geldi. İstenmeyen tanıtım SMS’leri artık son bulacak.

Araştırma sonuçları yayımlandı: Bebeklerin ilk adımında genetik ve çevre etkisi

Yeni bir araştırma, bebeklerin ilk adımlarını ne zaman attığının sadece çevresel koşullara değil, aynı zamanda genetik mirasa da bağlı olduğunu ortaya koydu. Çalışmaya göre bebeklerin 9 ila 15 ay arasında yürümeye başlamasında hem genetik hem çevresel etkenler birlikte rol oynuyor.