Fenerbahçe’nin yeni transferi Maximin’i annesi anlattı: O bir futbol ressamı

Fenerbahçe teknik direktörü Jose Mourinho’nun beğendiği kanat oyuncuları arasında yer alan Allan Saint-Maximin, Portekizli çalıştırıcı Tottenham’ı çalıştırdığı dönemde Newcastle United forması giyiyordu. Bir çok kez Mourinho’nun takımına karşı rakip olarak sahaya çıkan futbolcuyu deneyimli teknik adam bu yüzden yakından tanıyor.

Premier Lig’de, o dönem Crystal Palace forması giyen Wilfried Zaha ile sıklıkla karşılaştırılan Maximin, tekniği ve ayak hareketleriyle Fildişi Sahilli futbolcuya oldukça benzeyen özellikler taşıyor. Topla birlikte süratli oluşu, bileklerine son derece hakim oluşu, çok kolay adam eksiltebilmesi ve takımını gol pozisyonlarına sokabilmekteki becerisiyle fark yaratan bir oyuncu profili çiziyor.

27 yaşındaki futbolcu bireysel yetenekleriyle öne çıkan bir isim olmasına karşın, mentalitesi takım olgusu etrafında şekilleniyor. Bu bağlamda Fenerbahçe ve Mourinho’nun hedefleriyle kesişen bir noktada bulunan Karayip kökenli Fransız oyuncu, “Teknik direktörüme ve takım arkadaşlarıma her zaman şunu söylerim: ‘Ben ancak takım kazanırsa mutluyum’. Bazen gol atmasam da takım kazanıyor ve ben o zaman gerçekten mutlu oluyorum. Bu benim için gollerden daha önemli. Sahadaki varlığımın, takımın kazanma eğilimini artırması bile başlı başına beni sevindiren bir etmen” sözleriyle bakışını ortaya koyuyor.

Newcastle United’da sahada olduğu maçlarda takımın kazanma yüzdesinin daha yüksek, oynamadığı karşılaşmalarda ise galibiyet oranlarının daha düşük olması, oyuncunun bu sözlerini doğrulayan rakamlar olarak dikkat çekiyor.
Yedi yaşındayken ‘ben profesyonel bir futbolcu olmak istiyorum’ diyen Saint-Maximin’e bu hedefine ulaşmasında en büyük destekçisi olan annesi Nadege oğlunun kramponlarıyla birlikte uyuyan futbol tutkunu birisi olduğunu vurgulayarak “Allan yeşil sahada resim yapmak isteyen bir sanatçı ve bunu futbol kokan şehirlerde yapabileceğini hissediyor” diyor.

Newcastle United’da forma giydiği dönemde Avrupa’nın bir çok dev ekibinin tranafer listesine giren, ancak sonunda hem kulübü hem de kendisi için büyük maddi olanaklar sunan bir teklifle yaklaşık 30 milyon euroluk bir bonservisle Suudi Arabistan’ın yolunu tutan yetenekli futbolcu, geçtiğimiz sezon Al-Ahli formasıyla 31 maçta 4 gol, 10 asistlik bir performans sergiledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir